2min

De Nederlandse gamestudio Vlambeer, die verantwoordelijk is voor het spel Ridiculous Fishing, heeft gisteren een Apple Design Award in de wacht gesleept. Apple rijkt elk jaar prijzen uit aan ontwikkelaars van applicaties die uitzonderlijke games in de App Store aanbieden. Een Nederlandse student werd eveneens opgevrolijkt met een prijs.

Ridiculous Fishing (App Store) is sinds maart dit jaar in de App Store beschikbaar en werd enthousiast ontvangen door de pers. De game vertelt het verhaal van een visser die zo diep mogelijk probeert te vissen om bijzondere vissen aan de haak te slaan. Belangrijk element hierbij is dat tijdens het dalen van de haak geen vissen geraakt mogen worden. De vis die geraakt wordt, wordt namelijk ook de vangst. Bij het ophalen van de hengel kan je nog meer vissen vangen door die eveneens te raken. Als de haak boven water komt moeten zoveel mogelijk vissen op brute wijze omgelegd worden met een geweer om ze definitief te vangen.

De Nederlandse student die een prijs in de wacht sleepte was Puck Meerburg, wie voor een wedstrijd in vier dagen tijd een niet-uitgebrachte applicatie in elkaar zette en daarmee toegang tot de WWDC kreeg en ook nog eens voorzien werd van een iPad mini.

Andere winners van de Apple Design Awards zijn Badland, Evernote, Finish, Letterpress, Mosaic.io, Procreate, Sky Gamblers: Storm Raiders, WWF Together en Yahoo! Weer.