2min

De veelbesproken maar nog onbevestigde Samsung Galaxy S5 Prime zal volgens The Korea Herald geen massaproduct worden. Door de hoge kosten die komen kijken bij de productie van QHD-schermen zou Samsung slechts een beperkte oplage van het toestel willen produceren.

Een anonieme bron van het Koreaanse medium laat weten dat Samsung de Galaxy S5 (review) eigenlijk wilde uitrusten met een QHD-scherm. Het bedrijf faalde echter omdat er niet voldoende productiecapaciteit bleek te zijn. Samsung moest dit project op de lange baan schuiven, de Galaxy S5 Prime wordt daarom net als de Galaxy Round een veredelde test. De Galaxy Round was Samsung’s eerste smartphone met een gebogen scherm en werd in beperkte oplage geproduceerd.

Het scherm in de Galaxy S5 Prime heeft een afmeting van 5,2 inch en toont 1440 bij 2560 pixels. Daarmee zou Samsung wellicht de concurrentie aangaan met LG, dat de G3 volgens geruchten eveneens met een QHD-scherm uitrust. Het is echter de vraag of LG wél voldoende productiecapaciteit heeft. LG presenteert de G3 op 27 mei.

De variant op de Samsung Galaxy S5 zou op dit moment een laatste test ondergaan waarna de precieze introductiedatum wordt bepaald. Deze datum valt meestal tussen één en twee maanden na de test, een lancering in juni of juli lijkt dus aannemelijk.

De Galaxy S5 Prime wordt volgens geruchten voorzien van een nieuwe Exynos-processor met acht rekenkernen en een geïntegreerde LTE-modem van Intel. De processor bestaat uit vier snelle Cortex A15-kernen die tikken op 2,1 GHz, naast vier Cortex A7-kernen die tikken op 1,5GHz. De laatstgenoemde kernen zijn bedoeld voor energiebesparing.

De kans is groot dat de Galaxy S5 Prime in een beperkt aantal markten wordt verkocht als dit gerucht waar is. De Galaxy Round is via officiële kanalen niet te koop in België en Nederland.