1 min

Het is door Samsung natuurlijk niet officieel bevestigd, maar de komst van een hoogwaardige variant van de Galaxy S5 lijkt stapje voor stapje dichterbij te komen. Volgens Zuid-Koreaanse bronnen komt de smartphone medio juni op de markt.

De Samsung Galaxy S5 Prime, zoals het toestel momenteel genoemd wordt, zal vrijwel tegelijkertijd bij alle Koreaanse providers beschikbaar komen. Eerder werd echter ook beweerd dat het toestel maar in beperkte oplage beschikbaar zal komen, het is daarom allerminst zeker dat de smartphone überhaupt op andere markten zal verschijnen.

De voornaamste reden voor die beperkte oplage is de toevoeging van een Quad HD-scherm, wat voor Samsung een primeur zal zijn. De Galaxy S5 wordt mogelijk meer gezien als een test dan een werkelijke introductie.

Volgens de meeste geruchten wordt de Galaxy S5 Prime voorzien van een Snapdragon 805-chipset, 3GB werkgeheugen, een 16 megapixel-camera en Android 4.4.3 KitKat. Er is vaak beweerd dat het toestel zal beschikken over een metalen behuizing, daar zijn echter geen concrete bewijzen voor.