Microsoft komt met realtime vertaling voor Skype

Later dit jaar komt Microsoft met een realtime vertaaldienst voor Skype. De extensie wordt Skype Translator genoemd en biedt ondersteuning voor ongeveer 40 talen.

Microsoft’s CEO Satya Nadella heeft de vertaaldienst gisteren gedemonstreerd tijdens de Re/code Code Conference in het Californische Palos Verdes. Tijdens de demonstratie wordt een gesprek gevoerd met Diane Heinrichs wie Duits spreekt. Skype verzorgde in realtime vertaling van Engels naar Duits en vice versa.

Er wordt gesteld dat de tool steeds beter wordt in het vertalen door meer talen te leren kennen. Nadella legt uit dat de tool verbetert wanneer je Engels spreekt, maar als je vervolgens Spaans gaat spreken, wordt Skype Translate niet alleen beter in Spaans, maar ook in Engels. Spreek je vervolgens Chinees, dan wordt Skype Translate in alle drie de talen beter. Microsoft snapt zelf overigens niet geheel hoe dat komt.

De nieuwe dienst is het resultaat van tien jaar onderzoek en werk aan stemherkenning, automatische vertaling en zelflerende systemen. In een blogbericht geeft Pall aan dat de techniek nog altijd in de kinderschoenen staat en dat er nog veel ruimte voor verbetering is.

Skype Translator zal later dit jaar uitgebracht worden als een beta voor Windows 8. Momenteel is er ondersteuning voor zo’n 40 talen, waarvan Duits er dus in ieder geval één is. Uiteindelijk moet Skype Translator volgens Nadella op "alle apparaten" beschikbaar komen.

Bron:Officil Microsoft Blog