Het lijkt erop dat Google binnenkort in de voetsporen van Microsoft treedt met software die in realtime gesproken tekst kan omzetten naar een andere taal. De software zal volgens de berichten eerst verschijnen in de Google Translate-app voor Android.

Microsoft lanceerde eind 2014 een bètatest waarbij Skype-gebruikers in hun eigen taal kunnen communiceren met iemand aan de andere kant van de wereld. De gesproken tekst wordt door Skype omgezet naar de taal van de ontvanger en op de terugweg gebeurt hetzelfde. Vooralsnog wordt voor gesproken tekst alleen Engels en Spaans ondersteund.

Binnenkort zal Google naar verluidt met een soortgelijke functionaliteit komen, maar dan voor de Google Translate-dienst. Allereerst zullen Android-gebruikers aan de slag kunnen met de nieuwe functionaliteit, wanneer andere platformen volgen is nog onbekend.

De app zou de taal automatisch moeten herkennen -indien er ondersteuning voor is- en de tekst omzetten naar een ingestelde taal. Dat is op zichzelf niks nieuws, maar Google wil de vertalingen in realtime aanbieden en desondanks moeten deze alsnog zo goed als foutloos zijn.