2min

Microsoft heeft zojuist een nieuwe versie van Outlook for Mac geïntroduceerd, Microsoft-klanten met een Office 365-abonnement kunnen de nieuwe versie downloaden van de Office 365-portal. Daarnaast heeft Microsoft bekendgemaakt dat het in de eerste helft van 2015 een beta-versie van Office for Mac zal lanceren, de definitieve versie volgt in de tweede helft van dat jaar.

Office for Mac lijkt een beetje een ondergeschoven kindje te zijn bij Microsoft, aangezien de laatste versie alweer uit 2011 stampt. Microsoft lijkt daar nu wat aan te willen doen door het product waar het meeste gebruik van wordt gemaakt en waar de meeste problemen mee zijn te voorzien van een nieuwe versie. Een nieuwe versie van Outlook for Mac is vandaag beschikbaar gekomen voor alle Office 365-klanten. Het maakt niet uit of je een Business, Home of Personal abonnement hebt, voor alle abonnementen van Office 365 is Outlook for Mac nu beschikbaar.

In de nieuwe versie van Outlook for Mac zijn de prestaties en de betrouwbaarheid flink verbeterd, wat mede te danken is aan een nieuw database-model. Verder heeft het uiterlijk van de applicatie ook een opknapbeurt gehad en zijn zaken als scrollen en schakelen tussen tabbladen enorm verbeterd. Verder heeft Microsoft Online Archive Support, zodat e-mails die in de online Exchange-server staan ook kunnen worden doorzocht. Ook kunnen e-mails nu worden ingedeeld in categorieën, is er ondersteuning voor Office 365 Push, zodat e-mails direct binnenkomen op je computer als de server ze heeft ontvangen en is het opstarten van de applicatie veel sneller.

Microsoft laat in een blogpost weten dat het normaliter de strategie had om Office for Mac 6 tot 8 maanden na de Windows-versie te lanceren. Microsoft heeft echter bij het lanceren van Office 2013 en Office 365 de prioriteit op een goede mobiele- en cloud-ervaring gelegd, waardoor die applicaties voorrang hebben gekregen. Office for Mac staat nu weer bovenaan op de agenda en in de eerste helft van 2015 verschijnt er een beta van de nieuwe Office. In de tweede helft van 2015 moet vervolgens de definitieve versie verschijnen.