1 min

Microsoft heeft vanmiddag Office 2016 voor Mac-computers uitgebracht. De software was al enkele maanden verkrijgbaar als testversie, maar nu is er een definitieve productieversie beschikbaar voor gebruikers met een Office 365-abonnement.

Microsoft brengt na vijf jaar eindelijk een nieuwe Office-versie uit voor Mac-computers, de vorige versie dateert alweer van 2011 en was inmiddels niet meer bij de tijd. Inmiddels heeft het internet een veel dominantere rol gekregen met onder andere cloudopslag.

In Office 2016 zijn alle functies en diensten van Microsoft van de afgelopen jaren toegevoegd. Eindelijk heeft Microsoft weer een degelijke Office-versie voor Mac-computers beschikbaar gemaakt.

Het Office 2016-pakket bestaat uit Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote. Skype en OneDrive zijn al jaren beschikbaar als een losstaand programma. Producten als Publisher zijn nooit verschenen voor Mac OS X. Op dit moment is Office 2016 voor de Mac alleen beschikbaar voor particulieren en zakelijke abonnees van Office 365. Microsoft Office 2016 komt pas in september in de losse verkoop via de bekende retailkanalen. Waarschijnlijk verschijnt tegen die tijd ook Office 2016 voor Windows, deze is momenteel nog in ontwikkeling.

Een Office 365-abonnement is verkrijgbaar vanaf 79 euro per jaar. Zeker voor bedrijven is het upgraden naar de nieuwe versie aan te raden, zo kunnen collega’s onder andere tegelijk aan hetzelfde document werken, zolang deze is opgeslagen in OneDrive.