1 min

Tags in dit artikel

, ,

In 2014 was Game of Thrones opnieuw de meest gedownloade TV-serie, voor het derde jaar op rij. Dit blijkt uit een analyse van TorrentFreak.

De TV-serie Game of Thrones van HBO mag zich voor het derde jaar op rij de meest gedownloade show noemen. TorrentFreak schat dat de serie zo’n 8,1 miljoen keer is gedownload, de website baseert zich daarbij op informatie vanuit verschillende torrentsites en publieke trackers. Omdat er naast torrents ook andere methodes voor het bekijken van afleveringen zijn, zullen de werkelijke cijfers van illegale vertoningen nog veel hoger liggen.

Eerder dit jaar brak Game of Thrones het record van vaakst gedownloade bestand, de laatste aflevering van het vierde seizoen werd binnen twaalf uur al 1,5 miljoen keer gedownload. Daarmee werd het eigen record van de premiere van het derde seizoen verbroken.


De top vijf werd verder gevuld door respectievelijk The Walking Dead, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother en Gotham. Deze series kwamen echter niet in de buurt van de populariteit van Game of Thrones en bleven allen onder de vijf miljoen downloads.

Voor 2015 zal het interessant zijn of Game of Thrones opnieuw met zo’n afstand bovenaan zal staan. HBO is van plan om samen met het vijfde seizoen van Game of Thrones een los abonnement voor het streamen van series van het netwerk beschikbaar te stellen, waardoor meer mensen mogelijk voor een legale methode zullen opteren.