1 min Applications

‘Facebook komt met nieuws-app die veel weg heeft van Twitter’

Volgens de laatste berichten zou Facebook een eigen nieuws-app in ontwikkeling hebben, speciaal voor uitgevers om hun nieuws te delen met hun volgers. De app zou qua uiterlijk veel weg hebben van Twitter, uitgevers krijgen ook de mogelijkheid om pushberichten te sturen naar uitgevers.

Op dit moment is Business Insider de enige die melding maakt van de nieuwe Facebook-app op basis van bronnen. Deze bronnen zouden de nieuwe Facebook-app al hebben gezien en volgens hen zou Facebook met een select aantal uitgevers samenwerken om de app te ontwikkelen.

Wanneer Facebook de nieuwe nieuws-app gaat presenteren is nog onduidelijk, ook is nog onduidelijk hoe Facebook de app in de markt wil gaan zetten. Ook is het nog maar de vraag of gebruikers wel op een dergelijke app zitten te wachten.

De app geeft gebruikers de mogelijkheid om zogenaamde stations (uitgevers en publicaties) en substations (categorieën) te volgen. Gebruikers die bepaalde stations volgen kunnen ook pushberichten ontvangen van deze (sub)stations. Uitgevers kunnen verder alleen links delen naar hun eigen titels en niet naar titels van derden.

Bron:BusinessInsider