Windows 10 al op 10,2 procent Nederlandse computers geïnstalleerd

Volgens Statscounter heeft Windows 10 in Nederland al een marktaandeel van 10,2 procent. Daarmee is de groei van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft enorm, maar dat is aan de andere kant ook niet zo vreemd aangezien de upgrade voor veel gebruikers gratis is. Windows 10 is nu al populairder dan XP en Vista bij elkaar.

Iedereen met een Windows 7- en Windows 8(.1)-computer kan gratis upgraden naar Windows 10. Hiervoor hoeven zij eigenlijk niets te doen behalve Windows Update te draaien. Waarna gebruikers vanzelf de mededeling krijgen dat er een upgrade naar Windows 10 beschikbaar is. Eventueel kunnen gebruikers ook handmatig upgraden naar Windows 10 via onze tutorial. Daardoor groeit het marktaandeel van Windows 10 enorm snel.

Windows 10 is op dit moment al groter dan Linux en Windows XP, Vista en zelfs Windows 8 bij elkaar. Windows 8.1 (19,6 procent) is op dit moment nog wel groter dan Windows 10 maar waarschijnlijk passeert Windows 10 nog dit jaar dat besturingssysteem. Op nummer 1 staat natuurlijk nog steeds Windows 7 (46,7 procent) en waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voordat Windows 10 dat besturingssysteem is gepasseerd. Apple staat met Mac OS X op een bescheiden 12 procent.

Wereldwijd is Windows 10 nog niet zo groot als in Nederland, daar heeft het nu een marktaandeel van 5,38 procent. In Nederland zijn gebruikers toch wat makkelijker in het overstappen op een nieuw besturingssysteem. Of Windows 10 ook het grote succes gaat worden waar Microsoft op hoopt is op dit moment nog moeilijk te zeggen, dat zal de komende maanden duidelijk moeten worden. De groei van Windows 10 zal op termijn langzaam gaan afnemen, op dit moment is daar nog maar weinig sprake van en groeit Windows 10 ruim een procent per week.

België

In België heeft Windows 10 een marktaandeel van 9,19 procent, ook daar moeten het alleen Mac OS X (13,6 procent), Windows 8.1 (22,2 procent) en Windows 7 (43,8 procent) boven zich dulden.

Bron:Statcounter