Er is een nieuwe versie uitgebracht van de linuxdistributie Fedora, het Fedora Project is inmiddels aangekomen bij Fedora 24. Deze linuxdistributie wordt gesponsord door Red Hat en vormt de basis voor de enterprise versie van Red Hat, Red Hat Enterprise. De nieuwe versie is beschikbaar gekomen voor cliënts, servers en cloudservers.

Fedora 24 zou eigenlijk al in mei worden uitgebracht, maar diverse bugs zorgde ervoor dat de lancering van de nieuwe versie moest worden uitgesteld. Nu is het dan toch eindelijk zover en kan men aan de slag met Fedora 24. Met Fedora 24 Workstation is er een speciale versie voor laptop- en desktopcomputers. Deze beschikt over Gnome 3.20 maar nog niet over de Wayland-backend, deze wordt pas in Fedora 25 toegevoegd. Wel zijn er al de nodige voorbereidingen gemaakt hiervoor.

Naast Workstation heeft Fedora ook een cloud- en serverversie uitgebracht van de linuxdistributie. Hierbij wordt uiteraard geen grafische omgeving geïnstalleerd om rekenkracht uit te sparen. Fedora bestaat inmiddels al jaren en was voor de opkomst van Ubuntu erg populair, maar inmiddels moet het genoegen nemen met een kleiner stuk van de markt. Voor Red Hat is Fedora enorm belangrijk omdat via dit project nieuwe features en aanpassingen kunnen worden uitgerold en getest, zodra nieuwe technieken zich bewezen hebben worden ze vervolgnes ook beschikbaar gemaakt in Red Hat Enterprise. Dat is de linuxdistributie waarvoor betaald moet worden en waar Red Hat ook ondersteuning op geeft.