Amazon breidt Outposts uit naar zeven nieuwe regio’s

Abonneer je gratis op Techzine!

Outposts, de functie waarmee de cloud fysiek kan bij een klant kan worden opgeslagen, is door Amazon uitgebreid naar zeven nieuwe regio’s. Daaronder vallen ook drie nieuwe landen, waar vanaf nu gebruik kan worden gemaakt van de functie die concurreert met Microsoft Azure.

In Singapore, Bahrein en Canada wordt de service voor het eerst uitgerold, in Stockholm, Londen, Parijs en Hong Kong komt een extra mogelijkheid om de service te installeren.

Met AWS Outposts wordt de infrastructuur van Amazon, de services en de API’s naar elk datacenter gebracht, waardoor er een hybride gebruikerservaring ontstaat. Volgens Amazon perfect voor werk waarbij vertraging een issue is en waar er veel met lokaal opgeslagen data wordt gewerkt.

Amazon kondigde eerder al aan dat het ook in 2020 een VMware-variant van Outposts beschikbaar wil maken, waardoor een volledige versie van een dergelijk datacenter ook gedraaid kan worden op de infrastructuur van Outposts.

Selling point

Aangekondigd in 2019, meende Amazon met Outposts een behoorlijke hybride optie te kunnen bieden aan klanten, maar lag het er ook dik op dat de strijd met Azure aan werd gegaan door een alternatief voor die dienst te bieden. Matt Garman, de vicepresident van Outposts, gaf indertijd de volgende uitleg:

“Eén van de meest gebruikelijke scenario’s (voor Outposts) is het gebruik van applicaties waarbij er noodzaak is om de latency onder de tien milliseconden te houden. Gebruikers willen de cloud integreren met hun eigen, on-site, omgeving en AWS biedt die mogelijkheid.”