Philips en Cognizant slaan handen ineen voor gezondheidsapplicaties

Philips en Cognizant slaan handen ineen voor gezondheidsapplicaties

Philips en IT-dienstverlener Cognizant gaan gezamenlijk applicaties ontwikkelen voor de gezondheidszorg. Hiermee willen beide bedrijven gezondheidsorganisaties, maar ook patiënten, meer ondersteunen met het gebruik van data.

De samenwerking tussen beide partijen richt zich vooral op het ontwikkelen, uitrollen en het beheren van toegepaste applicaties voor de gezondheidszorg. Deze applicaties moeten de gezondheidszorg, onderzoekers op het gebied van life sciences, biofarmaceutische fabrikanten, fabrikanten van medische apparatuur en ook patiënten helpen met het actief toepassen van medische data. Bijvoorbeeld om de gezondheidszorg te verbeteren of klinische processen te versnellen.

Speciale applicaties voor HealthSuite-platform

Cognizant ontwikkelt deze applicaties specifiek voor het al bestaande Philips HealthSuite -platform. Dit is een op AWS gebaseerd cloudplatform voor het veilig op kunnen slaan van medische data en hieraan data analytics en AI toe te voegen. Dit cloudgebaseerde platform integreert inmiddels met meer dan 100 verschillende medische apparaten.

Verschillende toepassingen

Als onderdeel van de samenwerking gaat Cognizant dit platform met applicaties geschikt maken op het in de gaten houden van patiënten op afstand en hen meer inzicht geven over hun gezondheidsstatus. Biofarmaceutische en medische device fabrikanten kunnen met applicaties meer halen uit geavanceerde analytics en op basis daarvan klinische beslissingen nemen. Bedrijven uit de life sciences kunnen straks het Philips HealthSuite-platform gebruiken voor het monitoren van patiënten op afstand en gedecentraliseerde klinische trajecten.

Wanneer de eerste Cognizant-applicaties voor het Philips HealthSuite-platform beschikbaar komen, is niet bekend.