1 min

Informatica en Oracle gaan nauw samenwerken voor data integratie en governance. De Informatica-oplossingen worden beschikbaar binnen de Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

De samenwerking maakt Informatica een prefered partner voor data integratie en governance naar OCI. Het brengt de Informatica-oplossingen voor data-warehouses en lakehouses naar de OCI-omgeving van Oracle.

De samenwerking koppelt de Informatica Intelligent Data Management Cloud (IDMC)-oplossing aan de Oracle Autonomous Database, Oracle Exadata Database Service, Oracle Exadata Cloud@Customer en Oracle Object Storage.

Voordelen

Het IDMC-aanbod moet daardoor makkelijker te verkrijgen zijn. Ook moet het een versimpelde begeleide migratie van on-premises applicaties en data warehouses naar cloudomgevingen bieden. Hiervoor biedt Informatica zijn geautomatiseerde Migration Factory-diensten, in combinatie met onderhouds- en consultancydiensten.

Aanbod Oracle

Oracle biedt hiervoor gratis tooling voor het migreren van databases, Bring-Your-Own on-prem Licences (BYOL) naar de cloud, Oracle Support Rewards en hulp van migratie-experts van Oracle Cloud Lift Services. Daarnaast kunnen Informatica-klanten binnen het samenwerkingsverband gebruikmaken van de hulp van experts van integrators als Accenture.

De gezamenlijke oplossingen komen beschikbaar via de Oracle Cloud Marketplace.

Tip: Oracle geeft OCI grote security updates