1 min

Nasuni heeft onlangs Storage Made Easy (SME) overgenomen, een specialist op het gebied van cloudgebaseerde file storage. De koop moet leiden tot nieuwe mogelijkheden op het Nasuni File Data Platform.

De overname van SME brengt nieuwe functionaliteit naar het Nasuni File Data platform. Vooral op het gebied van werken op afstand en compliance. Klanten kunnen hun file data-infrastructuren verder moderniseren en de kosten voor dataopslag verlagen. Ook werkt Nasuni aan updates voor file storage, back-ups en verdediging tegen ransomware.

Functionaliteit

De uitbreiding van het Nasuni Data Platform zorgt ervoor dat klanten de beschikking krijgen desktopsynchronisatie voor offline toegang. Ook krijgen externe en hybride medewerkers snellere toegang tot file data voor zonder daarbij VPN-verbindingen te gebruiken. Verder integreert Nasuni nieuwe platforms als Teams, Slack en Office 365.

Overige mogelijkheden

Gebruikers van het Nasuni File Data Platform krijgen daarnaast ook meer mogelijkheden voor object storage in public cloudomgevingen als AWS, Azure en Google Cloud. Hiermee kunnen zij makkelijker een bestaande legacy file-infrastructuur ombouwen naar een moderne omgeving.

Verder zorgt de overname ervoor dat Nasuni zijn activiteiten in de EMEA-regio verder kan uitbreiden. Onder meer door een grotere aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk.

Tip: Nasuni introduceert ransomware protection voor file data