2min

Tags in dit artikel

, , ,

Dynatrace introduceert Grail, een technologie die observability data uit verschillende cloudomgevingen op één plek bij elkaar brengt en hiervoor meer analysemogelijkheden biedt. Ook zorgt de technologie voor meer op AI-gebaseerde inzichten en automatisering.

Dynatrace heeft onlangs zijn Grail-technologie geïntroduceerd. Het bedrijf ontwikkelt software intelligence- en applicatiemonitoring-oplossingen. De nieuwe technologie, die een vast onderdeel wordt van zijn softwareplatform, moet observability data uit multi-cloud omgevingen op een enkele plek samenbrengen.

Deze data is nu vaak in silo’s ondergebracht. Door deze gegevens op een enkele plek beschikbaar te maken kunnen bedrijven veel voordelen behalen, aldus Dynatrace.  

Daarnaast moet de technologie diverse analysemogelijkheden bieden. Deze mogelijkheden moeten ervoor zorgen dat bedrijven met behulp van AI zeer exacte en kostenbesparende inzichten krijgen en automatiseringsmogelijkheden ontdekken.

Causational lakehouse

De Grail-technologie brengt alle observability, security en zakelijke data naar een enkele plek. Deze data worden vervolgens in real-time in een nauwkeurige context geplaatst en maken daardoor op ieder moment met data ondersteunde inzichten mogelijk.  

Dynatrace geeft aan dat Grail eigenlijk een ‘causational’ data lakehouse is met een grote zogenoemde massive parallel processing (MPP) engine. Hierbij levert de Dynatrace Query Language (DQL) contextrijke loganalyses.

Integraties

De Grail-technologie werkt samen met andere functionaliteit uit het intelligente softwareplatform van Dynatrace, zoals de OneAgent-diensten. Hiermee kunnen bedrijven automatisch applicaties, microservices, infrastructuur en iedere dependency in cloudomgevingen ontdekken en activeren.

Andere integraties omvatten de constant geüpdatete full-stack topologie Smartscape, de gedistribueerde tracing- en code-analysefunctionaliteit PurePath en de AI-functionaliteit Davis voor het verwerken van data en het leveren van de juiste antwoorden op basis van zakelijke impact.

Dynatrace Grail wordt deze maand beschikbaar. De oplossing zal zich in eerste instantie alleen richten op het leveren van log analytics en beheertaken. In een later stadium wordt de technologie uitgebouwd naar development-, security- en analytics-toepassingen.