2min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse leverancier van onder meer hyperconvergd infrastructuuroplossingen HPE en de specialist op het gebied van secundaire data Cohesity leveren vanaf nu gezamenlijk complete oplossingen. De oplossingen bestaan uit de HPE hardware, HPE ProLiant- en Apollo SKU’s, met daarop het DataPlaform van Cohesity en enkele toegevoegde diensten.

De gelanceerde gezamenlijke oplossingen zijn een uitvloeisel van een eerder gesloten reseller-overeenkomst tussen de hardware van de Amerikaanse HCI-leverancier en de specifieke software van Cohesity voor secundaire data en applicaties. Hierdoor kunnen eindgebruikers via een enkele leverancier eenvoudig de beste toepassingen en oplossingen van beide partijen in een enkele keer aanschaffen en vervolgens gebruiken.

Voor hen levert dit, aldus de samenwerkende partijen, vervolgens de beste mogelijkheden voor het goed kunnen beheren van secundaire data, het beter kunnen beheersen van de groei van ongestructureerde data, grootschalige datafragmentatie elimineren. Hiermee kunnen zij dan weer kosten besparen en veel complexiteit tegengaan.

Een enkel platform

HPE en Cohesity leveren een enkel hyperconvergd en software defined platform dat alle verschillende use cases voor het managen van secundaire en ongestructureerde data kan afhandelen. Hierbij moet onder meer worden gedacht aan backup en recovery, het verwerken van zowel files als objecten, testen en ontwikkelen, archiveren en het uitvoeren van data-analyses.

Drie SKU’s met Cohesity en diensten

Concreet bestaat de gecombineerde oplossing uit drie speciaal gebouwde HPE ProLiant 380 Gen10-, HPE Apollo 4510 Gen10, en de HPE Apollo r2200 Gen10 server SKU’s. In combinatie met de software van Cohesity vormen zij dan een enkel platform voor secundaire data en applicaties. Daarnaast worden ook HPE Pointnext advies-, professionele en financiële diensten aan het pakket toegevoegd.

De HPE ProLiant 380 Gen10 SKU’s zijn per direct verkrijgbaar. De HPE Apollo r2200 Gen10 SKU’s zijn beschikbaar vanaf april en de HPE Apollo 4510 Gen10 SKU’s vanaf halverwege dit jaar.