2min

Nutanix heeft Nutanix Mine onthuld. Dat is een nieuwe oplossing waarmee secundaire opslag-operaties geïntegreerd worden met het Enterprise Cloud Platform van het bedrijf. Met de nieuwe oplossing biedt het bedrijf een compleet platform voor primaire en secundaire opslag in de private cloud. 

Klanten kunnen via een native integratie met backup-leveranciers Veeam, HYCU, Commvault, Veritas en Unitrends hun HCI-omgeving en backup-operaties bovendien beheren vanuit een enkel management-console. De operationele kosten en complexiteit van standalone backup- en recovery-oplossingen moeten op die manier verminderd worden.

De secundaire opslag-silo bleef volgens Sunil Potti, Chief Product and Development Officer, ook bestaan als klanten HCI omarmden. “Met Nutanix Mine krijgen klanten alle voordelen van het verwijderen van deze silo en het opgaan in één platform – minder beheercomplexiteit, vereenvoudigde operations en een lagere TCO – zonder dat ze afstand hoeven te nemen van de backup-oplossing die het beste bij hun zakelijke behoeften past.”

Integraties

Nutanix Mine stelt klanten verder in staat om secundaire opslag-activiteiten te convergeren in het Enterprise Cloud Platform om intelligentie data-backup-diensten te leveren voor alle bedrijfsapplicaties. Mine heeft een integratie met de native HCI-datafabric van Nutanix waarmee intelligente tiering en geavanceerde mogelijkheden voor datareductie geboden wordt.

Bedrijven kunnen verder de beste backup-software voor hun organisatie kiezen, die geoptimaliseerd is voor hun HCI-omgeving. Op die manier moeten de tijd en kosten voor het configureren van standalone secundaire opslag-oplossingen verminderd worden.

Ook wordt de volledige levenscyclus van backup-operaties vereenvoudigd, inclusief initiële sizing en procurement, gestroomlijnde installatie en eenvoudige provisioning van de volledige oplossing. Tot slot krijgen gebruikers de mogelijkheid om primaire en secundaire opslag eenvoudig op te schalen, mochten ze tegemoet moeten komen aan de groei van het bedrijf.

Beschikbaarheid

Naar verwachting worden Mine met Veeam en met HYCU in het derde kwartaal van 2019 beschikbaar. De oplossingen worden dan door Nutanix verkocht. De varianten met Commvault, Veritas en Unitrends worden naar verwachting in een toekomstige versie beschikbaar.