2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er doen al geruime tijd geruchten de ronde over Motorola’s eerste iTunes telefoon, maar de officiële aankondiging is om onbekende redenen al een aantal keer uitgesteld.
Motorola staat er echter om bekend dat ze informatie lekken voordat een product op de markt komt. Internetsite Mobile Gazette wist de hand te leggen op een afbeelding die door moet gaan voor de nieuwe iTunes telefoon van Motorola.

Volgens de afbeelding krijgt de nieuwe telefoon van Motorola de naam E790 mee en is de telefoon gebaseerd op de E398 en C698p telefoons. Daardoor zou de telefoon een tri-band GSM zijn met Bluetooth ondersteuning, een 126×200 pixel scherm, een VGA fotocamera en ruimte voor een microSD/TransFlash geheugenkaart.

Het is goed mogelijk dat Motorola nog een betere camera in het nieuwe model zal stoppen en dat het apparaatje nog iets meer richting de iPod gestyled zal worden, maar momenteel is het apparaat niet meer dan een opgepoetste versie van een bestaand model.

Het ziet er dus naar uit dat Motorola de bestaande software voor de E398 heeft herschreven, om compatible te zijn met Apple’s iTunes. Uiteraard heeft de E790 stereo speakers, e-mail client, web browser en java ondersteuning die ook op de E398 te vinden is, maar toch weet het apparaat momenteel niet echt te overtuigen.
De mooie witte behuizing is bijvoorbeeld ook terug te vinden op de Sony Ericsson T630 en de W800 van datzelfde bedrijf heeft een veel beter scherm dan de E790. Ook zal het apparaat G3 niet ondersteunen. Dat is toch wel een gemis op een apparaat waar bestanden van hoge kwaliteit op gezet moeten worden.