1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In tegenstelling tot eerdere berichten van de NOS dat het WK niet in breedbeeld te zien zal zijn, zal via @Home TV Digitaal van Essent Kabelcom naast het WK in High Definition (HD TV), ook het WK in echt 16:9 breedbeeld te zien zijn.

@Home heeft hierover afspraken gemaakt met de NOS. NOB Crossmedia Facilities verzorgt de levering van het 16:9 breedbeeld signaal vanaf de Mediagateway in Hilversum.

Abonnees met een breedbeeld televisie en een abonnement op digitale televisie van @Home, kunnen vanaf 9 juni zonder extra kosten gratis alle wedstrijden via een apart kanaal in echt breedbeeld 16:9 bekijken. Het WK voetbal is daarnaast voor de echte liefhebbers te volgen in High Definition met behulp van een HD settopbox van Samsung in combinatie met een HD-Ready LCD- of Plasmatelevisie.

De uitzending in breedbeeld zijn vanaf 9 juni beschikbaar op een apart kanaal van @Home TV Digitaal (zendernummer 12). Vanaf ongeveer een uur voor de aanvang van de wedstrijd, tot en met een uur na de wedstrijd, en bevatten dus ook het studiocommentaar.