Dell heeft laten weten dat het haar klanten die een XPS 700 computer hebben aangeschaft later dit jaar gratis een nieuwe moederbord gaat geven. Het bedrijf doet dit, omdat het in de specificaties niet duidelijk is geweest welke functionaliteiten nou precies wel en niet in de XPS 700 zitten.

Eind mei 2006 kwam Dell op de markt met de XPS 700. Deze computer, gericht op de hardcore gamer, is voorzien van een Core 2 Duo, een GeForce 7-serie grafische kaart en een moederbord met NVIDIA’s nForce 5 chipset. Dell vergat echter te melden dat veel functies die kenmerkend zijn voor deze chipset niet aanwezig zijn in dit systeem. Zo ontbreken de extra opties voor netwerken, EPP geheugen, VT en overclockingmogelijkheden. Het bedrijf kreeg daarom veel klachten van hardcore gamers die juist van deze functies gebruik wilde maken. Dell geeft nu gehoor aan die klachten en gaat de gedupeerden later dit jaar gratis een nieuw moederbord aanbieden.

Wat voor een moederbord dat precies gaat worden wil Dell nog niet kwijt, het is dus niet bekend of het een model wordt met een chipset van NVIDIA of Intel. Wel duidelijk is dat het nieuwe moederbord ook quadcore processors van Intel gaat ondersteunen en dat het volgens Dell een beter moederbord is dan het huidige exemplaar. Daarom biedt Dell tegelijkertijd met de upgradeactie XPS 700 klanten ook de mogelijkheid om een quadcore processor aan te schaffen met 25 procent korting. De installatie wordt aan huis gedaan door een monteur van Dell en ook dat is geheel gratis.

Om de pijn alvast te verzachten tot de upgrade er is, brengt Dell ook binnenkort een BIOS update uit voor de XPS 700. Hiermee wordt NVIDIA SLI-Ready (Enhanced Performance Profile) Geheugen, BIOS overclocking voor de Extreme processors, RAID 5 en RAID 1 + 0 geactiveerd.