1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het gebruik van Blu-ray technologie als opslagvolume zal een enorme duw in de rug van FireWire geven. Dat stelt de 1394 Trade Association.

Producenten van consumentenelektronica zoals Samsung, Sharp en LaCie hebben reeds Blu-ray producten geïntroduceerd waarbij een FireWire-aansluiting inbegrepen is. Sharp heeft bijvoorbeeld een Blu-ray recorder gelanceerd met FireWire aansluitingen om HD-televisieprogramma’s op te nemen via met FireWire uitgeruste TV’s. Samsung heeft externe branders die van computers en set-top boxen kunnen opnemen, mits ze over een FireWire aansluiting bezitten.

"Blu-ray is een belangrijk onderdeel aan het worden van de high definition architectuur – en zo ook FireWire," aldus James Sninder, executive director bij de 1394 Trade Association. "Er is geen betere manier om grote volumes met hoge kwaliteit audio en video te verplaatsen dan met FireWire, vanwege de hoge bandbreedte, betrouwbaarheid en kwaliteit."

Snider sprak tevens lof over het gebruik van FireWire door de fabrikanten bij de eerste Blu-ray drives voor computers, zoals LaCie en Other World Computing. Hij kaartte niet aan dat deze drives tevens het minder krachtige maar veelgebruikte USB 2 ondersteunen.