1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft gisteren bekend gemaakt dat de Playstation 3 vandaag, 24 mei, een belangrijke firmware update zal krijgen. Dankzij deze nieuwe firmware zal de PS3 Playstation en Playstation 2 games kunnen upscalen naar 1080p.

Dit bericht kwam van Sony Europa, wat er op zou kunnen wijzen dat in deze firmware update ook een update zit voor de software emulator in de Playstation 3. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat deze nieuwe upscale functie enkel op Europese consoles werkt, alleen deze consoles zijn namelijk voorzien van een softwarematige emulator voor oudere Playstation spellen, in tegenstelling tot Amerikaanse en Japanse consoles, waar een hardware chip dat werk doet.

En nu we toch over upscaling bezig zijn, de 1.80-versie van de PS3 firmware zou ook het upscalen van DVD’s naar full 1080p ondersteunen. Deze feature werd al in maart beloofd door Phil Harrison en wordt nu dan ook eindelijk toegevoegd aan de PS3. Deze functie zorgt ervoor dat de PS3 niet langer moet onderdoen voor eender welke standalone Blu-ray speler.

Deze versie zal ook eindelijk Remote Play ondersteunen, wat PSP gamers toelaat om hun PS3 te benaderen vanop eender welke plek in de wereld waar een breedband internet connectie voorhanden is. Verder is er nog ondersteuning toegevoegd voor enkele Epson printers, wat ervoor zorgt dat de PS3 kan communiceren met deze printers en zo foto’s op de PS3 kunnen afdrukken.