Dell heeft deze week officieel haar Inspiron Mini 10-netbook gelanceerd. De Mini 10 is de opvolger van de Mini 9 en biedt naast een Intel Atom-processor nog diverse andere hardware-opties, zoals we van Dell gewend zijn.

Dell kondigde de Mini 10 al op de CES begin dit jaar aan, maar met ingang van deze week is het apparaat te verkrijgen in de Verenigde Staten. Europa en andere werelddelen moeten nog even wachten op de Mini 10.


Zoals gebruikelijk bij Dell kan er weer naar hartenlust geconfigureerd worden, te beginnen bij de kleuren. De Mini 10 komt standaard in Obsidian Black, maar is ook te leveren in Alpine White, Promise Pink, Cherry Red, Ice Blue en Jade Green. Qua processors is er te kiezen uit een Intel Atom Z520 en Z530. Daarnaast zit er standaard een 1,3-megapixel-camera, een HDMI-poort, Wi-Fi 802.11g, een 160GB harde schijf, een kaartlezer en een driecellige batterij in de netbook.

In eerste instantie worden alle Mini 10’s geleverd met een 1GB aan RAM-geheugen, dat niet uit te breiden is. Het 10-inch grote scherm kan een resolutie van 1024 bij 768 pixels aan en heeft een 16:9-beeldverhouding. Om die laatste reden is de standaardresolutie 1024 x 576. Verder wordt elke Mini 10 standaard geleverd met Windows XP, Microsoft Works en Windows Live Essentials.


Dell heeft overigens nog diverse hardware-opties in de planning staan, in de nabije toekomst zijn de Mini 10’s bijvoorbeeld ook leverbaar met Ubuntu 8.04, een 720P-scherm, een GPS-module, een Bluetooth-module en een 3G-module.

Volgens Dell is er uit de standaardbatterij drie uur aan levensduur te halen bij dagelijks gebruik. Het toetsenbord is ook een stukje groter dan die van de Mini 9 en meet ongeveer 92 procent van een normaal toetsenbord. Zoals gezegd is de Mini 10 per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten, de vanafprijs is 399 dollar.