4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zoals we eerder in het bericht over de stand van ASUS al meldden heeft Acer enige tijd geleden beweerd meer Acer Aspire One-netbooks verkocht dan ASUS Eee PC’s heeft verkocht. Wie er gelijk heeft blijft gissen, maar om de concurrentie met ASUS en andere netbookbouwers volop aante blijven gaan moet Acer zijn Aspire One-serie ook blijven uitbreiden. Dat doet het bedrijf met een nieuwe 10-inch variant. Verder toonde het bedrijf nog een groot aantal andere producten.

Aspire One 10-inch

Terwijl diverse netbookbouwers al een 10-inch model hebben, had Acer nog geen Aspire One met een dergelijk beeldformaat, maar nu komt daar dus verandering in. Het 10,1-inch model komt net als alle nieuwe laptops en netbooks bij Acer met een scherm dat verlicht wordt door LED’s. De maximale resolutie bedraagt 1024 x 600 pixels. Het 1,18 kilogram wegende apparaatje is verder voorzien van een Intel Atom N270 (1,60GHz), een Intel 945GSE Express Chipset, maximaal 2GB aan soDIMM-geheugen, een 160GB harde schijf, een kaartlezer, ingebouwde 0,3-megapixelcamera, Bluetooth 2.0+EDR, Wi-Fi 802.11b/g en een driecels batterij met een batterijduur van drie uur.


De nieuwe 10-inch Aspire One naast zijn kleinere broer


Optioneel is het mogelijk om Intel Atom N280 te laten installeren of een zescells batterij aan te schaffen met een batterijduur van zes of zeven uur, afhankelijk van het model batterij. Ook kan er WiMAX of 3G toegevoegd worden. De netbook voldoet trouwens aan de Energy Star 4.0-norm. De nieuwe 10-inch Aspire One is verkrijgbaar in wit, blauw, rood en zwart en is per direct verkrijgbaar tegen een prijs van rond de 370 euro.

Aspire 8930G

Acers nieuwste gaminglaptop is de Aspire 8930G. De 18,4-inch laptop is om die reden uit te rusten met een QX9300 Intel Core 2 Extreme Quad-Core mobile processor. Standaard wordt het apparaat geleverd met een Core 2 Duo-processor, deze versie werd trouwens al eind vorig jaar aangekondigd. De machine is verder uitgerust met Intels PM45 Express-chipset en kan naar keuze uitgerust worden met een NVIDIA GeForce 9600M GT of 9700M GT.


Het 18,4-inch grote scherm ondersteunt optioneel een resolutie van 1920 x 1080 pixels en biedt een beeldverhouding van 16:9. Bij de instapversie heeft het scherm een resolutie van 1680 x 1045 pixels, eveneens bij een beeldverhouding van 16:9. Qua geheugen is er ondersteuning voor dual-channel DDR3-SDRAM, met een maximum van 4GB. Wi-Fi 802.11n wordt uiteraard ondersteund, WiMAX en Bluetooth trouwens ook. Voor de opslagruimte kan er gekozen worden uit een scala aan harde schijven, van 120GB tot 320GB, het is ook mogelijk om twee schijven te laten installeren. Een Blu-ray writer is trouwens ook optioneel, de instapversie heeft een 8X DVD-Super Multi-drive. De ingebouwde achtcells batterij houdt het twee uur uit als er een 9700M GT in de laptop zit, als er een 9600M GT in zit kan daar een half uurtje bij opgeteld worden.

Verder kun je vanalles aansluiten op de laptop, er zijn vier USB2.0-poorten, een 6-in-1-kaartlezer, een HDMI-poort met HDCP, eSATA, VGA-out, jack-aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon en een ethernetpoort. Het model met de quad-core-processor gaat rond de 1699 euro kosten, de prijs loopt uiteraard op naarmate je meer opties toevoegt.

K10 pico-projector

Een derde opvallend product op de stand van Acer is de K10 pico-projector, een mini-projector die uitstekend samengaat met de Aspire One netbooks. Het apparaatje meet 127 mm x 122 mm en weegt 0,55 kilogram, waarmee het een van de lichtste projectoren op de markt is. Het benodigde licht wordt verzorgt door LED’s, volgens Acer hebben deze diodes een levensduur van 20.000 branduren. De lichtopbrengst van de LED’s ligt op 100 ANSI lumen, terwijl de contrastratio 1000:1 is.


De resolutie van het apparaatje is 858 x 600 pixels, de maximale projectiegrootte is 60 inch. De keystone kan automatisch gecorrigeerd worden door het apparaatje maar ook handmatig tot op 40 graden verticaal. Handig is dat de K10 na afsluiten niet af hoeft te koelen, het apparaat kan meteen ingepakt en meegenomen worden. De pico is al gespot in het Verenigd Koninkrijk voor een prijs van 450 pond, een introductie in Nederland zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Multifunctional 22-inch notebook upgrade kit (B223W)

Op het gebied van schermen valt de notebook upgrade kit het meeste op. De kit bestaat uit een 22-inc scherm, een draadloos toetsenbord en een draadloze muis. De kit kan op de notebook worden met een USB-kabel tussen de notebook en het scherm. Het toetsenbord en de muis zijn draadloos met het scherm verbonden. Het is ook mogelijk om meerdere schermen aan elkaar te koppelen met USB en zo met meerdere schermen te werken.


Acer brengt de upgrade kit uit in twee varianten, een voor de zakelijke markt en een voor consumenten. De consumentenversie is voorzien van een 22-inch scherm met een dynamische contrastratio van 10.000:1, een kijkhoek van 170 graden, een helderheid van 300cd/m2, een reactietijd van 5 ms en een maximale resolutie van 1680 x 1050 pixels bij een beeldverhouding van 16:10. De configuratieknoppen zijn in de zwarte behuizing van het scherm verwerkt en worden bediend door ze met de vinger aan te raken. Verder zijn er 3 Watt Dolby-speakers in het scherm verwerkt. De zakelijke versie is in veel opzichten gelijk aan de consumentenversie, maar is grijs en kan gekanteld en gedraaid worden. Tevens ontbreken de speakers bij deze versie.

Beide schermen zijn sinds begin dit jaar verkrijgbaar en kosten rond de 250 euro.