1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Steve Ballmer heeft op een bijeenkomst voor investeerders bij Microsoft aangegeven dat Windows Mobile niet helemaal gelopen is zoals ze gehoopt hadden. Ballmer beantwoord hierbij ook gelijk de schuldvraag, hij legt de schuld bij zijn eigen werknemers.

Ballmer stelt dat Windows Mobile een grote flop is geworden en dat het besturingssysteem niet goed van de grond is gekomen. Dat komt mede doordat de ontwikkeling van het besturingssysteem voor mobiele telefoons niet snel genoeg ging. Ballmer heeft aangegeven dat hij hierop actie heeft ondernomen.

Zo heeft hij nieuwe werknemers aangetrokken om Windows Phone te gaan ontwikkelen. Windows Phone wordt de nieuwe naam van Windows Mobile, omdat Windows Mobile een slechte naam heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Ballmer stelt dat Windows Phone 7, ofwel Windows Mobile 7 allang uit had moeten zijn. Om er toch wat vaart achter te zetten wordt de voornaamste focus na Windows 7 gezet op Windows Mobile 7.

Op 6 oktober komt Microsoft met Windows Mobile 6.5, maar als we de uitspraken van Ballmer hierbij voegen lijkt het erop dat ook dit een grote tegenvaller gaat worden. Ballmer geeft namelijk, tussen neus en lippen door, aan dat Windows Mobile pas weer meedoet vanaf versie 7.