2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Ericsson heeft een opvolger in de Xperia-reeks aangekondigd. De X1 en de X2 gingen dit toestel al voor, maar nu is dan ook de X10 aangekondigd. Dit toestel is al enige tijd het onderwerp waar de geruchtenstroom over publiceert, maar vandaag is het Android-toestel van Sony Ericsson dan toch eindelijk aangekondigd.

De geruchten bleken juist, het Android-toestel van Sony Ericsson zal inderdaad een eigen interface krijgen die op Techzine al eerder onthuld werd. Verder ziet het toestel er precies zo uit, zoals de geruchten al eerder hadden onthuld. Sony Ericsson heeft er overigens nooit echt een geheim van gemaakt dat ze werkte aan een Android-toestel, ze hebben het namelijk nooit echt tegengesproken.

De X10 heeft een 4"-scherm en is de snelste Android-gsm tot nu toe. Het toestel heeft namelijk een Snapdragon-processor, die tot 1ghz geklokt is. Acer heeft deze processor ook in zijn Acer Liquid zitten, maar die is teruggeklokt tot 786 mhz. Dat wil dus zeggen dat de Sony Ericsson-versie toch sneller is. Doordat het scherm 4" is, heeft Sony Ericsson de resolutie ook opgeschroeft tot 480×854 pixels. Hiervoor heeft de mobieltjesmaker Android 1.6 gebruikt, Android 2.0 wordt dus (nog) niet meegeleverd.

De nieuwe interface van Sony Ericsson heeft de naam UX gekregen, wat staat voor User Experience. Deze interface biedt ook twee applicaties aan, een voor media-bestanden en een om gegevens uit sociale netwerken te koppelen met contactpersonen. De applicaties heten respectievelijk Mediascape en Timescape. De nieuwe interface ziet er voor erg designvol uit, maar moet volgens Sony Ericsson ook bijzonder goed gaan werken.

Het nieuwe toestel komt in het eerste kwartaal van 2010 op de markt en red hiermee dus niet de Sinterklaastijd. Wat de prijs van het toestel wordt is nog niet bekend, dat zal later duidelijk worden.