min

Tags in dit artikel

,

Gigabyte heeft deze week de officiële aankondiging gedaan voor de snelste kaart in de overclock-serie van hun. Een aangepaste en vanuit de fabriek overgeklokte Radeon HD 5870.

De HD 5870 SOC maakt gebruik van een uiterst duurzaam VGA-design met 2oz koperen PCB. Verder krijgt de kaart vijf NEC Proadlizer film-condensatoren wat zou moeten zorgen voor een stabielere stroomtoevoer. De kaart beschikt ook over meetpunten voor het uitlezen van de verschillende voltages.


De videokaart beschikt over een koperen koelblok met vier heatpipes welke twee sloten gaan innemen, daarop zitten twee ventilatoren gemonteerd wat zou moeten zorgen dat de videokaart 13 graden koeler blijft dan met het referentie-model.

De HD 5870 gaat uitkomen met 1600 stream-processors, de core van de kaart zal geklokt zijn op 950 MHz (Standaard 850 MHz). Het geheugen zal een 256-bit interface hebben en het 1 GB GDDR5-geheugen zal draaien op 5000 MHz (standaard 4800 MHz). Ook is er DirectX 11 en CrossfireX ondersteuning. Op de kaart zal een HDMI-, Displayport en dual-DVI-poort aanwezig zijn.

De adviesprijs in europa ligt voor deze Gigabyte videokaart op 448 euro.