Het lijkt erop dat USB 3.0 niet zo duur hoeft te zijn. Super Talent, de fabrikant van onder meer USB-sticks heeft twee nieuwe USB 3.0-sticks aangekondigd, deze zullen vele malen goedkoper zijn dan concurrerende USB 3.0-sticks.

De fabrikant heeft twee nieuwe USB-sticks bekend gemaakt, beide zullen ze beschikken over de nieuwe SuperSpeed interface. Hiermee zullen de geheugen stickjes een maximum leessnelheid van 67MB per seconde en een schrijfsnelheid van 23MB per seconde kunnen halen. Echter moet je pc dan wel beschikken over een USB 3.0 aansluiting, de sticks zijn ook te gebruiken met normale 2.0 aansluitingen maar deze zullen dan niet de beloofde snelheid halen. Hieronder is ook nog een benchmark-video te zien met de behaalde snelheden van het apparaat.

Er zullen twee verschillende types aangeboden worden, de ST3U8EDB, deze beschikt over een opslagcapaciteit van 8GB en zal 14 dollar gaan kosten. Voor de 16GB-versie (ST3U16EDB) betaal je 29 dollar, wanneer de USB-sticks in Nederland te verkrijgen zijn is niet bekend. Ook de prijs in Europa heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.