1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

nVidia zou van plan zijn om de GeForce GTX560 op 25 januari te introduceren. Opvallend genoeg zou de GTX560 het toevoegsel ‘Ti’ krijgen, een toevoeging die ongeveer tien jaar geleden ook werd gebruikt door de videokaartfabrikant.

Toen programmeerbare shaders nieuw waren, ongeveer tien jaar geleden, maakte nVidia door gebruik van de toevoeging ‘Ti’ kenbaar welke videokaarten wel en niet de beschikking hadden over deze shaders. Tien jaar na dato lijkt de toevoeging een comeback te maken.

Tijdens een inspectie van de 266.44 GeForce-driver van nVidia werd een nieuwe GPU gevonden. Deze werd door de software benoemd als ‘GeForce GTX560 Ti’. Of de toevoeging ook werkelijk een betekenis heeft is nog onbekend. Mogelijk gebruikt nVidia ‘Ti’ slechts om de GTX560 op papier beter te laten ogen.

De GeForce GTX560 Ti wordt geïntroduceerd om nVidia weer competitief te maken in het lagere performance-segment waar AMD nu heer en meester is dankzij de Radeon HD6850 en 6870. De videokaart is voorzien van de nieuwe GF114-chip en bevat 384 CUDA-cores en zou geklokt zijn op 820 MHz.