Vodafone komt in het Verenigd Koninkrijk met een eigen Android-toestel op de markt, voor nog geen honderd euro. Het apparaat draait op Android 2.2 en heeft geen bijzondere opties.

Er zijn momenteel al relatief veel goedkope Android-toestellen te krijgen, zeker wanneer je er een abonnement bijneemt. Maar Vodafone komt met een toestel dat nog goedkoper is dan alle andere, de Vodafone Smart. Dit is een kleine smartphone met een verwisselbare achterkant. De bezitters van deze Smart kunnen bijvoorbeeld bij de wisseling van de seizoenen een nieuw achterkantje bestellen. Tevens komt er de mogelijkheid om je eigen achterkant te ontwerpen en te bestellen.

De volledige naam van het Vodafone-toestel is de Vodafone 858 Smart. Dit toestel is relatief simpel en kent geen verder poespas, speciaal voor de mensen die nog niet eerder een smartphone hebben gehad. Het toestel is voorzien van 3G, WiFi en bluetooth. Standaard zullen alle Google Apps zijn voorgeïnstalleerd. Deze zomer zal het toestel in het Verenigd Koninkrijk gaan verschijnen, het is nog onduidelijk of het toestel ook in Nederland beschikbaar zal komen.