2min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer komt behalve met een nieuwe quad-core tablet ook met een flinke uitbreiding op het ultrabook assortiment. Zo presenteerde Acer gisteren drie nieuwe ultrabooks die in de eerste helft van 2012 op de markt zullen verschijnen. De Acer Aspire S5 is de eerste en kan gezien worden als de grotere broer van de eerste gelanceerde S3, daarnaast komen er ook twee Acer Timeline ultrabooks.

De Acer Aspire S5 is een nieuwe 13,3 inch ultrabook die vooral dunner en lichter is dan de S3 maar beschikt daarnaast ook over nieuwe mogelijkheden. Zo heeft Acer ervoor gekozen om ook Thunderbolt te adopteren, de alternatieve techniek voor video en data uitwisseling over één poort. Tot op heden maakt alleen Apple flink gebruik van Thunderbolt op alle Macs. De nieuwe Thunderbolt poort zit samen met een USB 3.0 en HDMI poort aan de achterzijde van de ultrabook achter een klepje. Waarschijnlijk zal de nieuwe Acer Aspire S5 voorzien worden van een derde generatie Intel Core processor en de prijs komt waarschijnlijk net boven de 1000 euro te liggen.

De Aspire S5 zal dit voorjaar in elk geval in de Verenigde Staten verschijnen, over Europa is nog niets bekendgemaakt, ook prijzen ontbreken nog.

De twee andere ultrabooks van Acer worden toegevoegd aan de Acer Timeline serie en zijn 14 en 15 inch groot, beschikken over een zwaardere accu die minimaal 8 uur mee moet gaan op een volledige lading. Ook beschikken beide modellen over een DVD-drive, wat ze eigenlijk buiten de ultrabook specificatie plaatst, maar gezien hun uiterst dunne design blijven we het gewoon ultrabooks noemen. Acer heeft er ook voor gekozen deze modellen wat meer grafische kracht te geven middels een aparte videokaart. Iets wat toch wel opmerkelijk te noemen is aangezien de ruimte zo enorm beperkt is. Deze Timeline modellen verschijnen dit kwartaal nog in de VS op de markt, of deze modellen ook in Nederland beschikbaar komen is tot op heden niet bekendgemaakt.