Microsoft heeft vandaag tijdens de Mobile World Conference in Barcelona de Consumer Preview van Windows 8 gelanceerd. De Consumer Preview bevat ten opzichte van de Developer Preview welke enkele maanden terug verscheen maar liefst 100.000 wijzigingen.

Steven Sinofsky, de leider van het Windows-team, had vandaag de eer om over Windows 8 te spreken tijdens de MWC. Sinofsky lichtte een aantal eigenschappen van Windows 8 toe, zoals het persoonlijke vergrendelingsscherm met onderdelen zoals een kalender en accuwaarde, maar natuurlijk ook de Metro-interface, de grootste wijziging aan de Windows-interface sinds de komst van Windows 3.0. Windows 8 zal ook een eigen video-winkel bevatten waarin klanten video’s kunnen huren of kopen. Ook Amazon’s eBook-reader zal worden toegevoegd in Windows 8.

Inmiddels is het mogelijk om Windows 8 ook zelf aan de tand te voelen, al bevindt het besturingssysteem zich natuurlijk nog steeds in de bètafase. Meer informatie over het verkrijgen van de nieuwe Windows-software vind je in onze download-sectie.