De eerste Optimus F5-modellen zijn vanaf vandaag te krijgen in Frankrijk. De midrange smartphone met ondersteuning voor 4G debuteert de komende weken ook in Amerika, Azië en de rest van Europa. Een concrete datum voor Nederland blijft uit, maar ligt waarschijnlijk niet ver weg.

De Optimus F5 draait op Android 4.1.2 Jelly Bean en is voorzien van een 4,3 inch IPS-scherm met een pixeldichtheid van 256 pixels per inch. Onder de display bevindt zich onder andere een 1,2 GHz dual-core CPU, naast 8GB interne opslagruimte en 1GB RAM. De camera registreert foto’s in 5 megapixels, de voorste camera heeft 1,3 megapixels.

LG’s verkoopstrategie schuilt in de ondersteuning voor LTE. Het gaat immers om een relatief goedkope smartphone die van het nieuwe verbindingstype gebruik kan maken. Dat gaat volgens LG zeker in de smaak vallen bij de consument. Het 4G-netwerk in Nederland is al op sommige plekken beschikbaar en gaat zich binnenkort verder ontpoppen.

LG introduceerde de F-series vlak voor het Mobile World Congress 2013. Prijzen van de Optimus F5 zijn vooralsnog niet bekend, wat ook geldt voor de lanceringsdatum van topmodel Optimus F7.