2min Devices

Samsung Galaxy S4 Mini aangekondigd voor Q3

Samsung heeft zojuist de Galaxy S4 Mini aangekondigd. De kleinere versie van Samsung’s vlaggenschip krijgt een qHD Super AMOLED-scherm van 4,3 inch en een dual-core processor die tikt op 1,7 GHz.

De kleinere versie van de Samsung Galaxy S4 (review) weegt met 107 gram bijzonder weinig. Desondanks levert de Galaxy S4 Mini het grootste deel van de mogelijkheden die de volgroeide Galaxy S4 ook biedt. Zo bevat de Galaxy S4 Mini een flink aantal sensoren: Accelerometer, licht, nabijheid, gyroscoop en magnetisch.

De Galaxy S4 Mini bevat 8GB intern geheugen, waarvan ongeveer 5GB vrij is voor de gebruiker. De opslagcapaciteit is verder uit te breiden met een micro SD-kaartje van maximaal 64GB. Het werkgeheugen bedraagt 1,5GB en de accucapaciteit bedraagt 1.900 mAh. Samsung voorziet de telefoon van de meest recente versie van Android, versie 4.2.2 Jelly Bean.

De camera heeft een resolutie van 8 megapixel, aan de voorkant zit een tweede camera met een resolutie van 1,9 megapixel. De camera-applicatie ondersteunt zaken als Sound&Shot waarbij een foto van audio-commentaar voorzien kan worden. Ook het nemen van een panoramafoto is met de Galaxy S4 een mogelijkheid.

De Samsung Galaxy S4 Mini komt beschikbaar in de kleuren White Frost en Black Mist. De Galaxy S4 Mini komt vanaf het derde kwartaal van 2013 in de de winkels te liggen met een adviesprijs van 499 euro. Het toestel dat in Europa beschikbaar komt heeft ook 4G-ondersteuning.