1 min Devices

USB 3.1 standaard brengt snelheid naar 10Gbps

De USB 3.0 Promoter Group heeft bekendgemaakt dat de nieuwe USB 3.1 standaard is vastgesteld en dat deze twee keer zo snel wordt als USB 3.0 met een maximale snelheid van 10Gbps. Deze nieuwe snelheid wordt gehaald door efficiënter de data te coderen. Daarnaast zal USB 3.1 ook backwards compatible zijn met USB 3.0 en USB 2.0.

De USB 3.0 standaard bestaat nog niet eens zo heel lang en nu komt er alweer USB 3.1, reden hiervoor is waarschijnlijk dat de Thunderbolt-poort die ongeveer gelijktijdig zijn intreden met USB 3.0 al een snelheid van 10 Gbps kan halen en daarnaast ook meer mogelijkheden biedt dan USB. USB blijft qua snelheid wel achterlopen op Thunderbolt want USB 3.1 gaan nu naar 10 Gbps terwijl Thunderbolt dit jaar al naar 20 Gbps zal gaan. Er is echter een veel breder draagvlak voor USB dan voor Thunderbolt en de kosten voor USB liggen veel lager.

De nieuwe USB 3.1 standaard wordt volledig uit de doeken gedaan op 21 augustus. Dan zal ook bekend worden wanneer de eerste apparaten met USB 3.1 verwacht kunnen worden en of er nog additionele eisen zijn om de hoge snelheden te halen.

Bron:Engadget