1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de gebruikelijke updates over de toestand van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS volgde de presentatie van de iPhone 5C. Deze smartphone is een goedkopere variant en moet mensen met een kleiner budget aanspreken.

Net als de iPhone 5S heeft ook de iPhone 5C de afgelopen regelmatig de revue gepasseerd en zo wisten we met enige zekerheid al een aantal zaken over de telefoon, zoals dat deze inderdaad uitgerust wordt met een behuizing van plastic, in plaats van het metaal dat we bij de recentere topmodellen van Apple zagen.

De iPhone 5C komt beschikbaar in de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel. De behuizing is vanbinnen versterkt met een metalen constructie waarmee het toestel alsnog erg stevigheid zal bieden. Het 4 inch-scherm heeft een Retina-resolutie, terwijl de processor dezelfde is als in de iPhone 5, de batterij is zelfs iets groter.

Apple maakt ook gebruik van dezelfde camera als in de iPhone 5, dat betekent foto’s in maximaal 8 megapixel. Natuurlijk draait de iPhone 5C op iOS 7, het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple.

Vooralsnog is er geen prijs of lanceerdatum voor Europa bekendgemaakt. Voor meer afbeeldingen kan je terecht in de galerij bij dit artikel.