Intel heeft de eerste twee Skylake-processoren gepresenteerd, het gaat om een Intel Core i7 en een Intel Core i5 processor, beide chips zijn unlocked en helemaal gericht op gamers en overklokkers die het maximale uit hun desktop-computer willen halen. Later dit kwartaal moeten meer chips volgens voor desktops, laptops en andere mobiele producten.

De Intel Skylake-generatie is net als Broadwell geproduceerd op een 14 nanometer procedé, maar de architectuur is op de schop gegaan. Dit is dus een zogenaamde tock in de Intel tick/tock strategie. De twee nieuwe Intel Skylake-processoren zijn de zesde generatie Intel Core processoren, het gaat om de Intel Core i7-6700K met een kloksnelheid van 4 GHz en een turbo van 4,2 GHz en de Intel Core i5-6600K met een kloksnelheid van 3,5 GHz en een turbo van 3,9 GHz.

Beide processoren zijn quadcore-modellen, maar de Core i7 beschikt ook nog over hyperthreading. Verder zijn het zogenaamde K-versies waarvan de multiplier en baseclock zijn ontgrendeld zodat overklokkers het systeem helemaal op zijn staart kunnen trappen en met de juiste koeling nog veel betere prestaties uit de chips kunnen persen. Een kloksnelheid van 6 GHz is waarschijnlijk best mogelijk met deze chips.

De TDP van de chips is 91 Watt en voor degene die er behoefte aan heeft is er een Intel HD 530-GPU aanwezig. Al zullen de meeste gamers en overklokkers de voorkeur geven aan een discrete videokaart.

De adviesprijs van de processoren is 350 en 243 dollar, dat komt omgerekend inclusief BTW neer op een prijs van 387 euro en 269 euro.

De processoren kunnen verder overweg met zowel DDR3- als DDR4-geheugen, het mag duidelijk zijn dat de doelgroep voor deze processoren altijd zullen kiezen voor DDR4-geheugen. De processoren werken met de Z170-chipset van Intel die onder andere 20 PCI-e-lanes biedt. De processoren zijn niet compatible met eerder verschenen moederborden en de socket is dan ook aangepast.