2min

Het gaat nog even duren voordat Windows 10 echt groter is dan Windows 7, maar onder gamers heeft Microsoft dat nu al voor elkaar. Uit statistieken van Valve blijkt dat gamers massaal overstappen op Windows 10 en daardoor zijn er meer gamers met een Windows 10-pc dan met een Windows 7-pc.

Onder de gamers die gebruik maken van de diensten van Valve beschikt 40 procent over een Windows 10-pc, terwijl 39 procent gebruik maakt van Windows 7. Het verschil is nog bijzonder klein, maar dat zal nu alleen maar groter gaan worden. Het is de eerste keer dat Windows 10 groter is dan Windows7 bij Valve, maar verwacht wordt dat de groei van Windows 10 nog wel even doorzet, Windows 8.1 is namelijk goed voor ruim 11 procent en die gebruikers zullen naar verwachting nog snel gaan upgraden de komende maand.

Na de zomer zal duidelijk worden hoe snel de adoptie van Windows 10 gaat verlopen, eind juli stopt Microsoft met het gratis aanbieden van Windows 10, vanaf die datum moeten mensen die Windows 10 willen installeren er weer voor betalen. Wat een Windows 10-licentie gaat kosten is nog niet duidelijk.

Reden voor gamers om over te stappen op Windows 10 is het simpele feit dat Windows 10 minder vraagt van je pc dan Windows 7. Verder biedt Windows 10 ondersteuning voor DirectX 12 en Windows 7 niet. Aangezien alle nieuwe games gebruik zullen maken van DirectX 12 en daardoor betere grafische prestaties kunnen neerzetten is het voor elke gamer slim om over te stappen.

Als we kijken naar de globale statistieken dan zit de adoptie van Windows 10 nog iets onder de 20 procent en is Windows 7 goed voor zo’n 50 procent marktaandeel. Windows XP zit momenteel nog op 10 procent.