1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Met de recentelijk geïntroduceerde QNAP TS-1685 wordt het mogelijk om 16 verschillende schijven aan te sturen, waaronder maximaal twaalf 3,5” HDD’s en vier 2,5” SSD’s.

De TS-1685 draait op een relatief krachtige multi-core, 14nm Intel Xeon D processor, kan tot 128GB DDR4 RAM huisvesten en is hierdoor met name geschikt voor veeleisende, zakelijke omgevingen.

Verder biedt de TS-1685 ruimte voor 3 verschillende PCIe sloten die ieder 10GbE/40GbE snelheden aan kunnen, is er ondersteuning voor PCIe NVMe SSD, grafische kaarten en zelfs externe USB 3.1 hardware. Daarnaast beschikt de NAS over 4 afzonderlijke Gigabit ethernet-poorten en 2 ingebouwde 10GbE aansluitingen.

Naast veel geavanceerde opties, die met name gericht zijn op virtualisatie, biedt de QNAP TS-1685 uiteraard ook een heel scala aan standaard mogelijkheden zoals het cross-platform delen van bestanden, uitgebreide back-up instellingen en talloze opties voor IT-afdelingen en systeembeheerders.

Zo biedt het apparaat onder andere de functionaliteit om direct meerdere virtuele Windows, Linux, Unix en Android machines te draaien, naast de gebruikelijk ondersteuning voor virtualisatie-platformen zoals VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V en Windows Server 2012 R2. Ook kan de TS-1685 omgaan met Docker containers.