1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is dit weekend officieel van start gegaan met haar nieuwspagina "Google News". Hoewel de zoekmachine haar nieuwspagina nog steeds bestempeld als bèta wordt er nu rechtstreeks gelinkt naar de nieuwsitems.

Op "Google News" krijgt de bezoeker per nieuwsitem een kop, een korte omschrijving en verwijzingen naar de bronnen te zien. In de aktuele versie worden nu ook de bij het bericht horende afbeeldingen getoond.

De getoonde nieuwsberichten zijn opgedeeld in diverse categorieën zoals "World", "U.S.", "Business", "Sci/Tech", "Sports", "Health" en "Entertainment". Per categorie zijn er vier berichten. Momenteel wordt er verwezen naar zo’n vierduizend Engelstalige websites die voortdurend worden gemonitord en geactualiseerd.

Wie op de kop van een bericht klikt wordt direct doorgestuurd naar de website die het nieuwsbericht heeft gepubliceerd. Door middel van een zoekfunctie, nog steeds het sterkste punt van Google, kunnen ook nieuwsberichten gevonden worden die niet op Google News worden getoond.

Ook de zoekmachine Yahoo heeft een pagina met verzamelde nieuwsberichten. Een nieuwsbericht op Yahoo wordt echter niet doorgelinkt naar de publicerende site maar in zijn geheel getoond. Een nieuwsbericht op Yahoo brengt de publicerende site dus geen extra bezoekers zoals bij Google.