2min

Tags in dit artikel

, , ,

Open source ontwikkelaars hebben er sinds kort een handige zoekmachine bij.

Zoekmachine Koders.com maakt het mogelijk om in diverse programmeertalen te zoeken in de duizenden open-source codes die op het internet beschikbaar zijn.
De zoekmachine indexeert door middel van spiders alle open-source projecten die voor iedereen toegankelijk zijn.
Er kan er onder andere naar C++, ASP, Delphi, Javascript en PHP codes gezocht worden.

Het idee voor de zoekmachine ontstond nadat een aantal ontwikkelaars binnen Koders Inc. een manier zocht om snel te kunnen zoeken in reeds ontwikkelde codes.
In eerste instantie kon de zoekmachine alleen zoeken in de programmeertalen die de programmeurs zelf gebruikten.

Toen bleek dat er een enorme tijdwinst behaald werd met de zoekmachine besloten de makers om ook open-source projecten te gaan indexeren en de zoekmachine uiteindelijk ook openbaar te maken.

Hoofdontwikkelaar Darren Rush wil hun zoekmachine nog niet direct vergelijken met Google, maar ziet wel interessante mogelijkheden om de zoekmachine bijvoorbeeld te verkopen aan bedrijven.
Zo wil het bedrijf in de toekomst aangepaste versies van hun zoekmachine gaan maken die afgestemd zijn op de wensen van bedrijven.
Als bijvoorbeeld IBM hun ontwikkelaars de mogelijkheid wil geven om in hun COBOL code te zoeken dan kan de Koders zoekmachine daar op aangepast worden.

Op het moment heeft Koders.com meer dan 125 miljoen regels code geïndexeerd en dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden, want binnenkort zal het tevens mogelijk zijn om te zoeken in Linux codes.