Sinds Google een zoekmachine voor programmacode introduceerde is de discussie over de eenvoudige manier waarop hackers lekken kunnen vinden in programma’s weer opgelaaid. The Register heeft echter ontdekt dat programmeurs zich ook over iets anders zorgen moeten maken. Hun verstopte frustratieboodschappen in de code liggen nu namelijk ook op straat.

The Register gebruikte de Koders zoekmachine en zag al gauw dat programmeurs nogal wat frustraties hebben over Windows, Internet Explorer en computergebruikers in het algemeen. Hieronder een aantal voorbeelden die The Register achterhaalde.

Een stukje uit een programmacode van een Apple programma.

Blijkbaar is deze programmeur ervan overtuigd dat Internet Explorer niet de juiste browser is, alhoewel hij er wel voor moet programmeren. Dat programmeren tot moedeloze situaties kan leiden blijkt uit onderstaande screenshot, waarop te zien is dat de programmeur in kwestie het opgeeft bij regel 1373 en 1374.

En als laatste nog een voorbeeldje, waarbij een programmeur van Sun zijn ongezouten mening geeft over de gebruiker van zijn programma.