Wellicht dat de meeste leden van Tweakzone wel bekend zijn met het Project Dolphin team dat al ongeveer sinds de oprichting van Tweakzone bestaat. Voor degenen die hier niet bekend mee zijn zal ik eerst even e.e.a. toelichten.

Project Dolphin is een project waarbij het aantal toetsaanslagen (ook wel: keystrokes) van de deelnemers wordt bijgehouden. Vervolgens wordt dit naar de Project Dolphin servers gestuurd, en die zetten alles netjes bij elkaar. Er zijn een flink aantal teams, die hebben allemaal leden. Variërend van 2 tot een paar duizend, dat maakt niet uit. Vervolgens kan de strijd losbarsten: het gaat er dus in feite om welk team het meeste typt.

Zo is er ook een ranglijst waarop je kan zien welke teams er zoal zijn, en hoe ze presteren ten opzichte van andere teams. Zo doen we bijvoorbeeld dat het team van Tweakzone op een respectabele 31e plaats staat met maar liefst 390,949,538 keystrokes.
Ook kan je van 1 team de statistieken bekijken, die van Tweakzone kan je hier bekijken.

Nu is het Project Dolphin project de laatste tijd een beetje in de vergetelheid geraakt hier op Tweakzone. Dat vonden we natuurlijk zonde, vandaar dat we het weer gaan proberen tot leven te wekken. De manier waarop we dit willen gaan doen is vrij simpel: we gaan weer een MegaFlush organiseren. Een MegaFlush houdt in dat alle mensen die namens TZ meedoen hun keystrokes opsparen en allemaal tegelijk op 1 dag naar de server opsturen. Hierdoor is het mogelijk om in 1 keer een aantal plaatsen te stijgen in de ranglijst. Dat hebben we in het verleden al een paar keer met veel succes gedaan.

Ok, nu komen we bij het belangrijkste: we hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen! De plannen zijn om de MegaFlush op 1 mei te organiseren, dus iedereen heeft nog meer dan genoeg tijd om flink wat keystrokes op te sparen. Hierbij roepen we dan ook iedereen op die nog geen lid is om lid te worden. Het is vrij simpel, en ook gewoon leuk om in teamverband te proberen andere teams de loef af te steken.

Voor meer informatie verwijzen we naar het Forum topic. Als je wilt weten hoe je lid moet worden lees dan deze post eens door. Wil je ten slotte weten hoe je je keystrokes op kunt sparen, lees dan deze tutorial eens door.
De voorlopige website voor het Project Dolphin team staat hier. Hierop zal in de loop van deze maand wat meer informatie verschijnen. Houd deze, en het forum topic, dus goed in de gaten.