2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Al Gore, de man die in 2000 de presidentsverkiezingen van George Bush verloor, krijg een lifetime achievement award voor zijn inzet voor het internet.
Gore zei ooit in een CNN interview dat hij degene was die het initiatief had genomen om internet te creëren. In werkelijkheid was hij slechts 21 toen het internet ontstond uit een project van het Pentagon. Zijn uitspraken werden dan ook totaal niet serieus genomen.

Toch krijgt Al Gore een lifetime achievement award van de Webby Awards, wegens het feit dat hij zich 30 jaar heeft ingezet voor het internet.
De Webby Awards meldden niet dat hij de bedenker is van het internet, maar wel dat hij als lid van het Amerikaanse congress, als senator en als vice-president zich al 30 jaar heeft ingezet voor het internet.

Toen Gore 8 jaar geleden lid werd van het Congress deed hij veel promotiewerk voor high-speed telecommunicatie en zorgde ervoor dat er meer geld vrijkwam voor de stimulatie van het internet. Ook bedacht hij de term "information superhighway".

De award zal ironisch genoeg uitgereikt worden door één van de mannen die echt aan de basis stond van het internet, namelijk Vint Cerf. De uitreiking zal op 6 juni plaatsvinden.
De Webby Awards reiken elk jaar prijzen uit voor de beste websites in verschillende categoriën. Alle winnaars voor dit jaar zijn inmiddels bekend. Ze zijn terug te vinden op de website van de Webby Awards.