1 min

Tags in dit artikel

, ,

Binnenkort zullen gebruikers opgeslagen Tv-beelden van hun TiVo kunnen downloaden naar hun video-iPod.

Dit is althans het plan van het Amerikaanse bedrijf TiVo, die dit bericht gisteren uitgaf.
Tot nog toen was het voor iPod gebruikers alleen mogelijk om via de iTunes-music store afleveringen van televisieseries van Disney’s ABC netwerk te downloaden.

TiVo heeft deze plannen gemaakt zonder medeweten van Apple. Begin 2006 zal TiVo de downloadsoftware, die rond de 15 á 30 dollar zal gaan kosten, beschikbaar stellen voor consumenten, zo meldt The Wall Street Journal.

Het bedrijf zal binnenkort beginnen met een test op het peer-to-peer netwerk BitTorrent, het netwerk dat dit alles mogelijk gaat maken. Toch zijn er nu al illegale films te vinden die voor de iPod zijn geconverteerd.

Helaas voor de mensen in Europa is deze dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland zijn echter ook TiVo gebruikers. Zij zullen, om toch gebruik te kunnen maken van deze dienst, hun TiVo moeten aanpassen.
Een uitgebreide handleiding hiervoor is te vinden op de site van de Nederlandse TiVo-gemeenschap.

Momenteel heeft TiVo 3,6 miljoen klanten en wist het bedrijf in het tweede kwartaal van 2005 een winst van 240.000 dollar te behalen. Het bedrijf schijnt hiermee uit een diep dal te klimmen, want vorig jaar maakte het bedrijf in dezelfde periode nog een verlies van 10,8 miljoen dollar.