min

Tags in dit artikel

, , ,

Op 16 december overwegen Call of Duty 2-spelers een massale online staking. De reden hiervoor is de onvrede over de ondersteuning door de uitgever en ontwikkelaar van het spel. Het tweede deel van het bekende WOII-shooter zit vol met bugs en het wordt al verkocht terwijl het nog helemaal niet af is. Onder de spelers is hier veel ophef over. Het online vals spelen (ook wel cheaten) zou vergemakkelijkt worden door de fouten in het spel.

De actievoerders eisen in een oproep op het forum van de Call of Duty ontwikkelaars antwoorden op vijf vragen. Allereerst willen ze weten wanneer er precies een systeem komt tegen het vals spelen en voor wanneer de eerste CoD2-patch gepland staat. Verder moet er duidelijkheid komen over waar die patch uit bestaat en hoe het zit met de ondersteuning van de andere Call of Duty spellen. Ten slotte willen de gamers ook horen wat men van plan is om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Een groot deel van de CoD2-gemeenschap vindt dat Activision en Infinity Ward te weinig tijd in ondersteuning van het spel steken en dat alle klachten van de gamers genegeerd worden. Bij de eerste Call of Duty game was de ondersteuning ook al onderwerp van kritiek. De ontevredenheid is dus al langere tijd aan de orde.

De gamers zijn het nu zat en dreigen met een heuse online staking van 24 uur wanneer ze geen antwoorden van Activison en Infinity Ward krijgen. CoD- en CoD2-server beheerders worden aangespoord om alle gameservers te voorzien van een wachtwoord of offline te halen op 16 december. Gezien de reacties op diverse Call of Duty fansites zijn er relatief veel beheerders die gehoor zullen geven aan deze opriep.

Deze dreigende staking is uniek in gamesland. Nooit eerder zijn gamers op een dergelijke manier in opstand gekomen tegen een games-studio. De boze fans zijn dan ook van mening dat Activision en Infinity Ward "niet als eerste en laatste bedrijf slachtoffer moeten willen worden van een dergelijk grote opstand van de fanbase". Zeker aangezien het gaat om vrij normale informatie.

We bedanken piet0r voor het insturen van dit bericht.