1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Online winkels mogen niet klagen in december. Bol.com heeft 60 procent meer sinterklaascadeaus verkocht dan vorig jaar. Wehkamp meldt tot 70 procent hogere omzetten. Vooral DVD’s en designelektronica verkochten erg goed de laatste dagen. Ook speelgoed, computergames, kleren en juwelen werden gretig aangeschaft.

Vooral Bol.com maakt een sterke stijging mee in het aantal bezoekers en verkopen ten opzichte van de voorgaande maanden. 29 november mag worden beschouwd als een record met 150.000 bezoekers en 22.000 bestellingen. In de online thuiswinkelmarkt in Nederland mag men gerust spreken van een enorme toenamen van het online kopers.

Om te kijken of alle webshops wel goed bereikbaar zijn heeft WatchMouse een bereikbaarheidsonderzoek naar cadeausites gedaan. Naar aanleiding van de resultaten mag blijken dat slecht drie winkels de maximale 100% uptime hadden. Bij andere webshops die onder de 100% zaten raakten tijdens de piektijden de servers overbelast met als gevolg een daling van de reactietijden of zelfs onbereikbaarheid in het ergste geval.

De bereikbaarheid van Kijkshop, Bart Smit, de Bijenkorf en Wehkamp is niet om naar huis over te schrijven. Zo kreeg Wehkamp een score van 97.27 %, dat betekent dat de site meer dan een half uur per dag slecht bereikbaar is. Ook blijkt uit de resultaten dat eBay het beste bereikbaar is.