2min

Tags in dit artikel

, , ,

Velen keken er al maanden vol ongeduld naar uit en vandaag is het zover, de Nintendo DS Browser is vandaag uitgebracht in Japan door het alom bekende bedrijf Opera.

Ìn februari kondigde Nintendo de Nintendo DS Opera browser aan tijdens hun persconferentie op de Tokyo Gameshow te samen met de Nintendo DS TV Tuner.

Beetje bij beetje konden we meer te weten komen over deze browser, bijvoorbeeld dat hij de twee schermen ten volle zal benutten en dat er een extra RAM expansion pack nodig zal zijn.
Nog wat later werd de officiële Opera website online gezet waarop weer wat extra info te vinden was. Zo kwamen we te weten dat de browser HTML, PHP, XHTML, ECMAScript, CSS, SSL en TSL ondersteunt. Maar tegelijkertijd werd er een grote teleurstelling bekendgemaakt, namelijk dat Flash en PDF niet ondersteunt worden en dat er ook geen geluid mogelijk zal zijn van websites.
Nog wat later werd aangekondigd dat er twee verschillende versies zullen uitkomen, één voor de normale Nintendo DS en één voor de Nintedo DS Lite. Het verschil zit hem in de grootte van het RAM expansion pack, want een normale GameBoy Advance cartridge steekt ongeveer één cm uit de Nintendo DS Lite en dat is natuurlijk geen gezicht. Daarom heeft de Nintendo DS Lite versie een kleiner, aan de Nintendo DS Lite aangepaste expansion pack.

De gelukkigen die naar E3 geweest zijn konden daar al de Opera Browser uittesten op de Nintendo DS Lite. Maar vanaf vandaag kan iedereen in Japan deze browser gebruiken (en natuurlijk ook diegene die hem importeert want er zit geen regiocodering op).
Maar je zal hem niet direct binnen hebben want deze browser was al sinds vanochtend 10:30 (Japanse tijd) overal in Japan uitverkocht!
Wie het niet zo heeft op importeren kan ook geduldig wachten tot 6 oktober want dan komt hij uit in Europa. Nog een leuk detail is dat de releasedate voor USA nog niet bekend is, dus het is waarschijnlijk dat wij Europeanen hem eerder krijgen dan de Amerikanen.