min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het was reeds bekend dat Opera de browser voor de DS verzorgt. Op de E3 2006 was reeds vermeld dat Opera ook de browser voor de Wii ging verzorgen. Gisteren is dit bevestigd in een interview met het management team van Opera.

In het interview geeft Berit Hanson van Opera aan dat Nintendo voor de Opera browser heeft gekozen omdat het makkelijk naar een ander platform is om te zetten. Door de rendertechnologie waarvan de browser gebruik maakt is het zeer handig om de browser op consoles, mobieltjes of andere platformen te gebruiken. Door de technologie wordt inhoud van de website aangepast aan de breedte van het scherm.

Alle webstandaaren die aanwezig zijn in Opera 9.0b zullen ook in de versie voor de Wii verschijnen. Onduidelijk is nog of verschillende plug-ins als flash reeds geïnstalleer zullen zijn. In tegenstelling tot bij de DS zal geen extra geheugenkaart nodig zijn om te surfen. Opera gaf aan dat er gebruik kan gemaakt worden van bookmarks, of de browser ook tabbed browsing zal ondersteunen is niet bevestigd.